1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 2 290 метра бракониерски рибарски мрежи са извадени от язовири при проверки на инспектори на ИАРА

2 290 метра бракониерски рибарски мрежи са извадени от язовири при проверки на инспектори на ИАРА

Уловената над 100 кг риба е върната във водоемите

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са извършили нощна проверка  по суша и вода на язовир „ Тича“. В района на с. Ловец и с. Кьолмен, са открити в работно положение 12 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 970 метра. Уловената в тях около 60 кг. риба /каракуда, сулка, платика, червеноперка, маломерен шаран и маломерен сом/ е освободена и върната обратно във водоема. Мрежите са иззети, като е съставен констативен протокол срещу неизвестни извършители.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен и Стара Загора съвместно с доброволци от Стара Загора и Нова Загора са извършили нощна проверка на язовир „Жребчево“. В района на местността “Паметника”, с. Паничерево и стената на язовира са открити и извадени от водата 11 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 900 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената близо 40 кг. риба /морунаж, каракуда, платика и маломерен европейски сом/ е освободена от мрежите и върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка на язовир „Кайлъка“, край  с. Пет могили, община Нова Загора.  В западния край до стената на язовира са открити, поставени в работно положение  хрилни мрежи с обща дължина 200 метра.  Уловената 25 кг. риба /18кг.- шаран и 7кг.- сребриста каракуда/ е освободена и върната обратно във водата. Мрежите са иззети и унищожени. Съставен е  констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили нощна проверка  на язовир „Огоста“. Открити и извадени от водата са 4 броя бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 200 метра. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в мрежите около 4 кг.риба – уклей е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка  на язовир „Студен кладенец“. При местността на с.Островица е заловен нарушител, който извършва риболов с хрилна мрежа. На лицето е съставен акт, като от него са иззети 20 метра хрилна мрежа и 8 кг.риба /5 кг. каракуда, 2 кг. сом и 1 кг. бяла риба/. В последствие рибата е дарена на църква “Св. Йоан Предтеча” гр.Кърджали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.