1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 2 тона риба без документи са открити във Видин

2 тона риба без документи са открити във Видин

Толстолоб е рибата, с която най-често са правени опити за нелегална продажба

Продажба на риба без документи за произход предотвратиха инспектори на две Агенции – по рибарство и аквакултури и по безопасност на храните. Най-големи количества са открити във Видин.

Толстолоб е рибата, с която най-често са правени опити за нелегална продажба. При масирани проверки от служители на отдел „Рибарство и контрол“ във Видин са открити близо 2 тона риба без документи за произход и ветеринарномедицинско разрешително. Съставен е акт за установяване на административно нарушение, а иззетата риба от вида толстолоб е конфискувана и ще бъде дарена на домове за социално слаби. Инспекторите от Габрово направиха съвместна проверка с колегите си от Българската агенция по безопасност на храните по стокови пазари, тържища, постоянни и временни обекти за търговия с жива риба.

На централния общински пазар в Габрово е констатирана продажба на прясна риба, отново от вида толстолоб без документи за произход. Продавачът е направил опит да възпрепятства проверката, за което му е съставен акт. Предотвратен е и бракониерски улов в яз. Искър. Там са открити 400 м рибарски мрежи и 150 кг риба от вида платика и каракуда, която ще бъде дарена на домове за социално слаби.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.