1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 200 метра бракониерски мрежи са извадили инспекторите на ИАРА - Ловеч от язовир „Сопот"

200 метра бракониерски мрежи са извадили инспекторите на ИАРА - Ловеч от язовир „Сопот"

Мрежите са били заложени в непосредствена близост до гребната база на Плевен

200 метра бракониерски мрежи са извадили инспекторите на ИАРА - Ловеч от язовир „Сопот", съобщи шефът на местното поделение на риболовната агенция д-р Йордан Найденов, цитиран от dariknews.bg. Мрежите са били заложени в непосредствена близост до гребната база на Плевен. Нощните проверки на контролните органи са доста чести и може би затова мрежите са били хвърлени през деня, предполагат инспекторите.

Прави впечатление, че любителите риболовци масово извършват нощен риболов, което е в нарушение на Закона за рибарството и аквакултурите, коментира д-р Найденов. Досега превантивните мерки като разясняване на закона и предупреждение не дават резултат и вече са съставени няколко акта за нощен риболов, допълни той.

По думите му, друго често нарушение е улавянето и задържането в живарника на риби с размери, по-малки от допустимите определени в закона, или на езика на рибарите - маломерни риби. В следващ период усилията на контролните органи ще се насочат и в тази посока, обеща шефът на ИАРА - Ловеч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.