1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 400 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на река Дунав

400 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на река Дунав

Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверка по река Дунав от речен километър 709 до р. км 698. В района на остров “Козлодуй”, инспекторите са открили и извадили от водата 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра и размер на окото 36 мм. Уловената около 10 кг риба /костур и платика/ е освободена и върната във водата.  Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В хода на проверката, инспекторите на ИАРА Враца са проверили и 3 риболовни кораба, извършващи стопански риболов и 6 лица, извършващи любителски риболов, като не са констатирани нарушения.

Проверка по река Дунав са извършили и инспектори на ИАРА Русе съвместно със служители от ОД на МВР Русе. Проверката е обхванала района на остров ”Алеко”, КТМ Русе и остров “Бръшлян”. В резултат на акцията са иззети 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 100 метра, 3 бр. парагади с 55 бр. куки и обща дължина 90 метра и 1 бр. винтер. Мрежите и риболовните уреди са конфискувани и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.