1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 500 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир “Пясъчник”

500 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир “Пясъчник”

Инспекторите от ИАРА Пловдив са извършили проверка и на яз. “40-те извора”

През събота и неделя в ИАРА Пловдив, включително и на тел. 112 са постъпили над 8 сигнала за бракониери на река Марица и други водоеми в областта. Инспекторите са проверили сигналите с помощта на служители от Горско управление Пловдив. Всички сигнали са се оказали фалшиви. Това е усъмнило инспекторите от ИАРА  Пловдив, тъй като явно целта е била инспекторите да се насочат за проверки към различни райони и водоеми в областта.

Служителите от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пловдив решават да направят изненадваща среднощна проверка на  язовир “Пясъчник”. При проверката те откриват и изваждат от язовира 5 бр. бракониерски нови мрежи с обща дължина 500 метра. Мрежите са били разположени в язовира на 5 лъча от по 100 метра. Над 150 бр. бели рибки са били извадени от мрежите и върнати обратно в яз. “Пясъчник”. Бракониерските мрежи на стойност минимум 10 000 лв. са конфискувани и съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспекторите от ИАРА Пловдив са извършили проверка и на яз. “40-те извора”, край Асеновград. Оттам са иззети уреди за улов на раци, като около 50 кг. раци са върнати във водите на язовира.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.