1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 800 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА

800 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА

Снимка:

Съставени са 5 акта на нарушители

Иззети са общо 800 метра бракониерски мрежи и са съставени 5 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната.

Инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен и Стара Загора  са извършили съвместна проверка на язовир „Жребчево“. При обхода на водоема в района на с. Паничерево и „Дарданелите“ са открити и извадени от водата общо 800 метра бракониерски мрежи. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената 180 кг риба /бяла риба, щука и платика/ е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Искър, в землището на град Роман и село Радовене. Там са заловени двама нарушители, извършващи риболов с маломерен мрежен уред тип “парашут”. На лицата са съставени два акта, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. Уредите на нарушителите са иззети. Инспекторите на ИАРА са хванали и лице, извършващо риболов чрез косене (търмъчене). На нарушителя е съставен е акт,  уредите му са иззети. Контролните органи са извършили проверка и в търговската мрежа в град Мездра за нерегламентирана продажба на риба, като нарушения не са констатирани.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА София са извършили проверка на язовир „Джахов мост“, община Ихтиман. Там са хванати две лица, извършващи риболов с маломерни мрежени уреди тип „парашут“. Уредите са иззети,  а на нарушителите са съставени актове, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.