1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. 90-годишен юбилей отбелязва тази година Ветеринарно-медицинският факултет на Тракийския университет в Стара Загора

90-годишен юбилей отбелязва тази година Ветеринарно-медицинският факултет на Тракийския университет в Стара Загора

Тържествата по случай юбилея ще бъдат на 30 и 31 май

90-годишен юбилей отбелязва тази година Ветеринарно-медицинският факултет на Тракийския университет в Стара Загора, обяви пред медиите деканът на факултета доц. д-р Михни Люцканов.
Указът за създаването на факултета е издаден от княз Борис Трети още през 1921 година, но за рождена дата е избрана 11 май 1923 година, когато се е състояло първото заседание на факултетния съвет.
Тържествата по случай юбилея ще бъдат на 30 и 31 май. На официалната церемония, която ще започне в 9.00 часа на 30 май в залата на Държавна опера - Стара Загора, ще бъде връчено почетното звание Доктор хонорис кауза на декана на Ветеринарно-медицинския факултет на университета в Истанбул проф. д-р Халил Гюнеш.
На тържеството ще присъстват също декани на Ветеринарно-медицински факултети от Русия, Украйна, Германия, Румъния, Македония, Словения, Словакия и Турция, пише 7dni.bg.
На следващия ден - 31 май, ще бъде открита и музейна сбирка на ветеринарното дело в България с над 2000 експоната. В рамките на празниците ще се проведе и международна научна конференция. Доклади на научния форум ще изнесат 100 учени от 12 страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.