1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Аграрният министър обсъди стратегията за партньорство в сектор земеделие и гори със Световната банка

Аграрният министър обсъди стратегията за партньорство в сектор земеделие и гори със Световната банка

Предоставят ни безвъзмездна техническа помощ

 

Министър Мирослав Найденов обсъди стратегията за партньорство на България в сектор земеделие и гори с представители от мисията на Световната банка, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. По време на срещата бяха дискутирани основните приоритети на сътрудничество.

Като първа и основна задача на правителството е реформата в земеделието, свързана с изграждането и структурирането на Агенция по безопасност на храните, каза министър Найденов. Комасацията на земите е друг основен компонент в успешното развитие на сектора, защото окрупняването на разпокъсаните парцели ще подпомогне за осъществяването на по-ефективна политика, както в земеделието, така и в управлението на горския сектор. Министър Найденов информира представителите на Световната банка за назначаването на доц. Георги Костов за зам.-министър на земеделието и храните с ресор гори.

От своя страна от мисията на Световната банка посочиха, че ще се търсят възможности за предоставяне на безвъзмездна техническа помощ за подпомагане на развитието на горския сектор, с оглед на изграждането на по-добра инфраструктура и управлението при горски пожари.

Работните срещи за детайлизирането на сътрудничеството между двете страни ще продължат, като стратегията за партньорство с България предстои да бъде завършена в края на ноември.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.