1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. България представя възможностите за ловен туризъм на най-голямото международно изложение за лов и риболов в Европа Jagd & Hund

България представя възможностите за ловен туризъм на най-голямото международно изложение за лов и риболов в Европа Jagd & Hund

С всяка изминала година изложението дава все по-големи възможности за представяне на българската природа и българското ловно стопанство

На 28 януари в Дортмунд бе открито най-голямото международно изложение за лов и риболов в Европа Jagd & Hund. Международният форум е сред най-престижните по рода си в света и най-мащабен в Европа.

Тази година българският щанд е подреден на площ от 80 кв. м, почти три пъти по-голяма в сравнение с миналата година и е изграден от Югозападното държавно предприятие, което заедно с Министерството на земеделието, храните и горите и Изпълнителната агенция по горите, е основен организатор на нашето участие. Ловните стопанства от държавните предприятия в страната представят капитални трофеи от благороден елен, елен лопатар, дива свиня, муфлон, сръндак и др., отстреляни през последните години.

С всяка изминала година изложението дава все по-големи възможности за представяне на българската природа и българското ловно стопанство, които имат своето безспорно достойно място сред водещите световни ловни дестинации. Нашият едър дивеч има изключително добри генетични заложби, гарантиращи и чудесни трофеи с високи оценки по световните стандарти, смятат ловните експерти.

Международният форум привлича над 80 000 посетители, на които с всяка изминала година се предлага по-богата и разнообразна програма. Тази година освен традиционните изложби, експозиции, свързани с ловния туризъм, гостите могат да видят офроуд състезание за тежки автомобили на открито.

Изложението ще продължи до 2 февруари, като на него се представят над 850 изложители от общо 44 държави от Европа, Аржентина, Австралия, САЩ, Канада. Форумът се провежда за 39-ти път.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.