1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Фестивал със стотици гости в полите на Беласица

Фестивал със стотици гости в полите на Беласица

Отрупаните шатри и великолепните изпълнения на местните фолклорни състави, успяха да направят атмосферата на фестивала уникална

На 16.10.2022 г. стотици гости от цяла България и чужбина, се събраха за да отбележат деветото издание на кестеновия празник. Вкусен, пъстър и неповторим, фестивалът представя българската идентичност, популяризира беласишките кестенови гори и община Петрич. Гостите усетиха духа и гостоприемството на Подгорието, вкусиха от кулинарните специалитети с кестени и традиционните местни гозби. Отрупаните шатри и великолепните изпълнения на местните фолклорни състави, успяха да направят атмосферата на фестивала уникална. 

belasica-fest

Директорът на Дирекция на Природен парк „Беласица“ инж. Добриел Радев приветства от сцената всички присъстващи. Официални гости на „Фестивал на кестена 2022 г.“ бяха народният представител Костадин Стойков, кмета на Община Петрич Димитър Бръчков, заместник-областният управител Слави Христов и кметът на село Коларово Величка Спасова.

belasica-fest01
 

Фестивалът се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, със съдействието на Исторически музей град Петрич, както и с активното участие на кметовете, читалищните секретари и хората от района на Природен парк „Беласица“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.