1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Фотоси на гори бяха подредени в изложба в Парламента по случай Седмица на гората

Фотоси на гори бяха подредени в изложба в Парламента по случай Седмица на гората

Събитието беше открито от председателя на Народното събрание Никола Минчев

Фотоси на гори бяха подредени в изложба днес в Парламента. Изложбата се провежда в рамките на Седмица на гората и е още един повод да поставим във фокуса на общественото внимание значението на устойчивото управление и стопанисване на горите, както и трудът на хората, които са ангажирани с тази дейност. 

Събитието беше открито от председателя на Народното събрание Никола Минчев, който посочи, че по време на Седмицата, горските структури в страната са организирали мащабни кампании по залесяване и почистване, включително с участието на доброволци и деца.

„Приветствам усилията на всички, които осъзнават необходимостта от провеждането на подобни кампании и от реализирането на активна политика с цел възпитаване на дух на опазване на горите“, подчерта Минчев.

Народният представител Зорница Стратиева, която е един от организаторите на изложбата, заедно с депутатите Цветелина Заркин и Александър Дунчев подчерта, че от доброто управление на горите зависи нашият стандарт на живот и отношението на обществото към гората. „Затова, когато правим политики за горите, трябва да имаме познание и очи за стойността на това богатство, за да го пазим за бъдещите поколения“, допълни Стратиева. 

„В България горите се възприемат като национално богатство и са неразделна част от нашата история и култура. Отговорността е голяма, но вярвам, че усилията и трудът, които днес колегията полага са за по-добро бъдеще“, подчерта инж. Филип Ковашки в приветствието си към присъстващите. „Надявам се изложбата да изиграе своята положителна роля в тази посока и защо не да стане традиционно събитие по време на Седмицата на гората“.

Автор на част от изложените снимки е Йордан Дамянов, фотограф на сп. Гора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.