1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Хванат е нарушител, извършващ улов на маломерна риба по река Дунав

Хванат е нарушител, извършващ улов на маломерна риба по река Дунав

На нарушителя е съставен акт за улов на риба с размери под минимално допустимите

Хванат е нарушител, извършващ улов на маломерна риба по река Дунав и са иззети бракониерски риболовни уреди при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Дунав в района на с.Остров, с.Горни Вадини  и с.Долни Вадин.  В района на с. Горни Вадин е заловено лице, извършващо стопански риболов с препъни и уловена в тях риба – 4 бр. сом. Уловената  риба е  с размери под минимално допустимите. На нарушителя е съставен акт за улов на риба с размери под минимално допустимите, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.  От него са иззети една пластмасова лодка и 7 бр. препъни. Уловената риба е освободена  и върната  обратно във водата. В района на р. км. 653 е открит  и изваден от водата 1 бр. препън  с дължина 50 м. Съставен е протокол срещу неизвестен нарушител. Контролните органи са проверили и 6 лица, извършващи любителски риболов, като не са констатирани нарушения на ЗРА.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Янтра от с.Полско Косово до моста на реката при гр.Бяла. В резултат са открити и извадени от водата 7 бр. бракониерски винтери и 2 бр. “хапки”( влакно с куки и стръв ).Риболовните уреди са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили нощна проверка по график на язовир „Ивайловград“.  От водите на язовира са извадени една бракониерска хрилна мрежа с обща дължина 40 метра и 4 бр. саморъчно направени въдици – тапи. Уловената общо 5 кг. риба /2 кг. бяла риба, 2 кг. костур и 1 кг. морунаш/ е освободена и върната обратно във водата. Уредите са иззети и е съставен  констативен протокол срещу неизвестен извършител. Контролните органи са съставили и два акта на лица за извършване на нощен риболов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.