1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ИАРА конфискува 120 кг. калкан и над 3 км бракониерски мрежи при проверки на Черно море, Дунав и вътрешни водоеми

ИАРА конфискува 120 кг. калкан и над 3 км бракониерски мрежи при проверки на Черно море, Дунав и вътрешни водоеми

Конфискуваният калкан е дарен на Социални грижи Балчик

На 5 май, 120 кг. калкан и над 1 200 метра бракониерски мрежи бяха иззети от инспектори от ИАРА. В района на Балчик инспектори на ИАРА са заловили двама бракониери прехвърлящи калкан в леки автомобили.  На нарушителите са съставени два административно наказателни акта, като същевременно дължат и глоба за нанесена щета в размер на 30 лв. за кг. заловен калкан. Така двамата бракониери ще трябва да заплатят по 3 600 лв. Конфискуваният калкан е дарен от ръководителя на ТЗ на ИАРА Добрич Атанас Чолаков на Социални грижи Балчик.

При проверка с катер, край Крапец, инспекторите на ТЗ на ИАРА Добрич са извадили и 16 бр. бракониерски мрежи с обща дължина над 1 200 метра. Уловеният в мрежите около 15 кг. калкан е върнат във водите на Черно море.
Проверките са осъществени със съдействието на служители от Гранична полиция Балчик.

Километър бракониерски мрежи са извадени от река Дунав, край Козлодуй. Тази сутрин при проверка на инспектори на Териториалното звено на ИАРА във Враца в района на Козлодуй са иззети 8 бр. мрежи с обща дължина 1 км. Мрежите са на неизвестни извършители и са съставени констативни протоколи.
 
900 метра бракониерски мрежи са иззети и от язовирите “Кърджали” и “Студен кладенец”. При проверки, инспектори на ТЗ на ИАРА Кърджали са извадили от водите на язовир “Кърджали” 600 метра хрилни мрежи и 250 метра сара /риболовен уред/.

По сигнал на граждани е осъществена и съвместна проверка с РПУ Кърджали на язовир “Студен кладенец”. От там са извадени над 300 метра бракониерски хрилни мрежи.  За иззетите мрежи са съставени констативни протоколи на неизвестни нарушители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.