1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. ИАРА подписва споразумение с НГФ за улесняване достъпа до финансиране на бенефициенти по ОП “Рибарство”

ИАРА подписва споразумение с НГФ за улесняване достъпа до финансиране на бенефициенти по ОП “Рибарство”

Снимка:

Днес - вторник /7 декември 2010 г./ от 15.00 ч. в Малкия Колегиум на Министерство на земеделието и храните

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) г-н Явор Недев и председателят на Съвета на директорите на Национален Гаранционен Фонд г-н Тодор Ванев, както и изпълнителният директор на Национален Гаранционен Фонд г-н Светлин Статков ще подпишат Споразумение за прилагането на гаранционна схема, която да улесни достъпа до финансиране на бенефициенти по ОП „Рибарство”.

Споразумението урежда взаимоотношенията между ИАРА – Управляващ орган на Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” /2007-2013/ г. и Национален гаранционен фонд. Съгласно споразумението ИАРА ще предостави на НГФ финансови средства, с цел подобряване достъпа до финансиране, подпомагане конкурентоспособността, ускоряване реализирането на инвестиции, които ще бъдат финансирани със средства от Оперативната програма.  Национален гаранционен фонд ще издава гаранции по кредити, отпуснати от банки на кредитополучатели, за осъществяване на проекти в сектор „Рибарство”.

Споразумението ще бъде официално подписано пред представителите на медиите, днес - вторник /7 декември 2010 г./ от 15.00 ч. в Малкия Колегиум на Министерство на земеделието и храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.