1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Информационни семинари по горските мерки се проведоха в Чипровци и Криводол

Информационни семинари по горските мерки се проведоха в Чипровци и Криводол

Експертите уточниха, че по мярка 122 документи се приемат до 23 август 2013 г. в областните дирекции на ДФ „Земеделие”

Днес, 29 май, в заседателната зала на община Чипровци и в Народно читалище „Н. Й. Вапцаров – 1924” в гр. Криводол се проведоха семинари във връзка с информационна кампания на Министерство на земеделието и храните по горските мерки 122, 223 и 226 от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

В информационните срещи участие взеха представители на държавните горски и ловни стопанства, представители на общини и заинтересовани лица от региона на Монтана и Враца. Лектори бяха Петър Петров, началник отдел в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” - Монтана и Младен Палов, зам. директор на Държавно горско стопанство „Алабак”, гр. Велинград.

Участниците бяха информирани за възможностите за финансово подпомагане на собствениците на гори по мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите”. Разяснени бяха основните проблеми и често допусканите грешки при кандидатстване и бяха дадени насоки за избягването им. Представени бяха, също така добри практики за успешно реализирани проекти по мерки 223 „Първоначално залесяване на неземеделски земи” и 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности” и бе отчетен ефектът от прилагането им.

Експертите уточниха, че по мярка 122 документи се приемат до 23 август 2013 г. в областните дирекции на ДФ „Земеделие”. Предвиденият бюджет по мярката възлиза на 4 852 372 евро, а максималната субсидия покрива до 60% от разходите на одобрените.

Участниците споделиха, че информационният семинар е бил много полезен, тъй като са получили актуална информация за горските мерки и конкретни насоки за изготвянето на проектни предложения.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.