1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА хванаха двама румънски граждани, превозващи незаконно близо половин тон риба

Инспектори на ИАРА хванаха двама румънски граждани, превозващи незаконно близо половин тон риба

Рибата е била предназначена за незаконен износ в Румъния

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич, служители от Гранична полиция Шабла и РУ “Полиция” Шабла късно вечерта хванаха близо половин тон риба /469,200 кг./, предназначена за незаконен износ в Румъния. Съвместната акция за нерегламентиран улов и превоз на риба е ръководена от Георги Михайлов, началник отдел Регионален център “Рибарство и контрол” Североизточна България. 

Двамата нарушители – румънски граждани са хванати малко преди да преминат Границата при Дуранкулак от където щели да изнесат рибата.

Инспекторите на ИАРА са установили, че рибата няма никакви документи, колата с която се превозва /Фолксваген Пасат/ също няма документи и не е специализирана за превоз на риба. Рибата /сребриста каракуда/ е бракониерски улов от  езеро “Мандра” край Бургас.

На двамата румънски граждани са съставени актове за нерегламентиран превоз на риба и липса на документи за произход на рибата. Конфискуван е и автомобила на нарушителите.

Рибата ще бъде дарена днес (06.02.2013 г.) след като е установено, че е годна за консумация.   400 кг. от нея ще бъдат дадени на Социалния патронаж във Варна и 100 кг. на Социалния патронаж в Шабла.

От ИАРА припомнят, че преди месец /10 януари 2013 г./ край Варна бяха хванати 1,5 тона риба пак предназначена за незаконен износ в Румъния.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.