1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Пловдив са извършили масирани проверки по водоеми

Инспектори на ИАРА Пловдив са извършили масирани проверки по водоеми

От язовир “Пясъчник” контролните органи са иззели 200 метра бракониерски мрежи

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пловдив са извършили масирани проверки по водоеми, рибностопански обекти и търговската мрежа в региона. При проверки на река Марица са хванати общо 6-ма бракониери, извършващи нерегламентиран улов с незаконни риболовни уреди. На всички нарушители са съставени актове, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. От язовир “Пясъчник” контролните органи са иззели 200 метра бракониерски мрежи.

Инспекторите на ИАРА Пловдив са извършили проверки и в рибностопански обекти. Установени са 5-ма нарушители, развъждащи и отглеждащи риба във водоеми в Сопот, Карлово, Хисаря и Първомай без да са регистрирани и да притежават необходимите разрешителни. На всички са състави актове, а санкциите, които ще им бъдат наложени са от 500 до 600 лв., тъй като са физически лица. Списък с нарушителите е изпратен и на Агенцията по безопасност на храните – Пловдив, за да извърши съответните проверки, тъй като лицата, трябва да са регистрирани и в БАБХ.

При проверки в търговската мрежа в Пловдивска област инспекторите са съставили един акт на търговски обект в Асеновград за продажба на риба без декларация за произход и документ за първа продажба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.