1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са иззели 450 метра бракониерски мрежи и при проверки по водоеми през почивните дни

Инспектори на ИАРА са иззели 450 метра бракониерски мрежи и при проверки по водоеми през почивните дни

Снимка:

Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни нарушители

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили нощна проверка по вода  на язовир „Александър Стамболийски“. В залива на местността “Младен” са открити заложени 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина около 100 метра. Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената близо 10 кг риба е върната обратно във водата.

След получен сигнал от Спининг клуб “Стари видри” Русе, инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА  Русе са извършили проверка по река Дунав. Контролните органи са установили лице, извършващо риболов на маломерна бяла риба. Риболовецът е бил и без билет за любителски риболов. На нарушителя са съставени актове за улов на маломерна риба и за извършване на риболов без билет.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверка по сигнал в Защитена местност “Калимок-Бръшлен” в района на канали до река Дунав. Открити са 3 броя нерегламентирани уреди за риболов – плетени кошове с улов от 12 кг сребриста каракуда. Уредите и осъщественият улов са конфискувани, като са съставени констативни протоколи срещу неизвестни нарушители.

По сигнал, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кюстендил са извършили проверка на  язовир  ”Руен” в землището на с. Преколница, община Кюстендил. Намерени са 4 бр. Бракониерски мрежи с обща дължина 350 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.