1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА са иззели 900 метра бракониерски мрежи при проверки по водоеми в страната

Инспектори на ИАРА са иззели 900 метра бракониерски мрежи при проверки по водоеми в страната

Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители

Общо 900 метра бракониерски мрежи са иззети през последните дни при проверки по водоеми в страната от инспектори на ИАРА. Хванат е и бракониер на река Дунав при проверка на ИАРА Монтана.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили съвместна проверка с представители на 02 ГОДГ при ГПУ Видин по вода и суша на река Дунав от 742 до 759 р. км и от 742 до 734 р. км. В хода на проверката в землището на с. Долно Линево /734 р. км/ е заловено лице, извършващо стопански риболов без разрешително и удостоверение за стопански риболов в река Дунав. На нарушителя е съставен акт за незаконен риболов, съгласно ЗРА. От лицето е конфискувана хрилна мрежа с размери 30 м х 1 м х 40 мм.

Инспектори на ИАРА Кърджали са извършили проверка по вода на язовир “Студен кладенец”. До местността на с. Лисиците са открити 2 бр. бракониерски хрилни мрежи в работно положение с обща дължина 200 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената в тях риба – каракуда, е върната във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пловдив са извършили проверка на язовир “Правище”, община Съединение. При обхода на водоема са открити заложени във водата бракониерски мрежи с обща дължина 300 метра. Те са конфискувани и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори на ИАРА Хасково са извършили през почивните дни проверки по реки и водоеми на територията на област Хасково.  При проверка на река Тунджа в района между с. Княжево и с. Устрем от водата са извадени и иззети 8 бр. хрилни мрежи с обща дължина 400 метра и 10 бр. винтери. Уловената в тях около 40 кг риба е върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. При проверка на новия язовир край с. Левка, община Свиленград, инспекторите са извадили и иззели 4 бр. кошове за раци. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.