1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Силистра и Хасково са извършили проверки по водоеми

Инспектори на ИАРА Силистра и Хасково са извършили проверки по водоеми

Хванати са 7 бракониери

Инспектори на ИАРА Силистра и Хасково са извършили проверки по водоеми и за нерегламентирана продажба на риба. В резултат на проверките са хванати общо 7 бракониери и са им съставени актове за стопански риболов без разрешително, за риболов в забранена зона и за продажба на риба без документи за произход.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра в рамките на няколко дни са извършили проверки в търговската мрежа на гр. Тутракан и на защитена местност “Блатото край село Малък Преславец”. Контролните органи са съставили общо 5 акта на нарушители. Един от актовете е на нарушител за продажба на риба без документ за произход и без документ за превоз. При проверка в Защитена местност “Блатото край село Малък Преславец” са съставени 4 акта на нарушители за риболов в забранена зона за риболов. Там са открити 2 бр. бракониерски мрежи от найлон с обща дължина 100 метра.Те са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената в тях 41 кг риба – сребриста каракуда също е иззета и след установяване от Областна Дирекция на БАБХ – Силистра, че рибата е годна за консумация, тя е дарена на Дома за стари хора в гр. Силистра.

Инспектори на ИАРА Хасково по подаден сигнал от служители от Полиция в с. Стамболово са извършили проверка на язовир ”Токмакли”, община Стамболово, където са хванати две лица, извършващи нерегламентиран стопанки риболов. При проверка на автомобила на нарушителите  се установява, че те са превозвали и риба без декларация за произход и липса на търговски документ. Инспекторите са съставили 2 акта на нарушителите, като от тях са конфискувани гумена лодка с две гребла и 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 240 метра. Иззета е и 32,400 кг риба, която в последствие е дарена на “Дневен център за възрастни хора” в гр. Хасково.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.