1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инспектори на ИАРА Видин и Кърджали са извършили проверки на водоеми

Инспектори на ИАРА Видин и Кърджали са извършили проверки на водоеми

Снимка:

Хванати са четирима бракониери

Хванати са четирима бракониери на водоеми при проверки на инспектори на ИАРА Видин и Кърджали.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Видин съвместно със служители на ГПУ-Брегово са извършили гранично полицейска операция на язовир “Кула” и язовир “Полетковци”. При акцията на язовир “Полетковци” са заловени две лица, извършващи стопански риболов в язовира. От тях са иззети 700 метра риболовна мрежа, 150 кг толстолоб и високопроходим автомобил без регистрационни табели. Срещу нарушителите е образувано досъдебно производство.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проврека на язовир ”Студен кладенец”. До местността „Бентонит” е намерена и извадена от водата една бракониерска хрилна мрежа с дължина 100 метра. Тя е иззета и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспекторите и служители на СПУ гр. Кърджали са извършили и съвместна проверка на язовир ”Кърджали”. При обхода на язовира са заловени двама бракониери, извършващи незаконен стопански риболов. На нарушителите с инициали С.М.М и К.Ш.М и двамата от Крайно село, област Кърджали са съставени общо 4 акта за извършване на нерегламентиран стопански риболов и риболов на вид риба в период на забрана. От тях са иззети една гумена лодка, 150 метра хрилни мрежи и 27,5 кг риба /бяла риба и распер/ Рибата е дарена  на църква „Свето Успение Богородично” – Кърджали.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.