1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Инвентаризират биоразнообразието на територията на ДГС Крумовград

Инвентаризират биоразнообразието на територията на ДГС Крумовград

Дейността се извършва от лесоустройствена група

Проверка на инвентаризирани насаждения на територията на Държавно горско стопанство - Крумовград извършиха горски служители от Изпълнителна агенция по горите, Южноцентрално държавно предприятие, Регионална дирекция по горите гр. Кърджали, ДГС Крумовград. Дейността се извършва от лесоустройствена група при „Агролеспроект“ЕООД и е в изпълнение на проект „Опазване на ключови горски местообитания на Малкия креслив орел (Aquila pomarina) в България”, LIFE12 NAT/BG/001218 по програмата LIFE+ на Европейския съюз. Паралелно с проверяването на дейностите по изработването на горскостопанските и ловностопански карти и планове, комисията се запозна с напредъка по инвентаризация на биологичното разнообразие.

Специално внимание бе обърнато на постигнатите резултати при инвентаризация на целевия вид, мъртвата дървесина, горите с висока консервационна стойност и др. Посочено бе, че до момента на проверката са открити няколко гнезда на малък креслив орел, а теренната работа по залагане и измерване на пробни площи за определяне на мъртвата дървесина е приключена.

При приемане на 100 % от теренната работа по инвентаризация на горските територии на ДГС Крумовград, съвместно с което ще се проведе годишното изнесено заседание на Надзорната група по проекта, ще бъдат представени и обсъдени в детайли постигнатите резултати от теренните дейности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.