Изложба на ловни трофеи откриха в Благоевград

Тя е финал на честванията по повод 100-годишнината на организацията на ловците и риболовците от града

Изложба на ловни трофеи откриха в Благоевград, предаде БГНЕС. Изложбата, открита в Регионалния исторически музей, е финал на честванията по повод 100-годишнината на организацията на ловците и риболовците от Благоевград СЛРД "Сокол-1911". Тя бе открита от председателя на сдружението Иван Василев, гостуваха му председателят на националното ловно сдружение инж. Иван Петков и главният секретар на организацията Григор Гогов.

На изложбата съперничеха най-големите ловни трофеи, отстреляни по българските земи. В Благоевград бяха изложени световните и национални рекорди при елените, козите, сърните и дивите свине. Гордостта на благоевградските ловци, в чието сдружение членуват и колегите им от Симитли, е трофеят на ловеца от дружинката в Брежани Николай Стефанов.

На 9 януари тази година той е отстрелял глиган с дължина на глигите от 27 см. След оценяването им по точкова система трофеят на младия ловец ще гони златен медал. Гордостта на един от най-възрастните ловци в сдружението, 85-годишният ветеран от Втората световна война Бойко Пандурски, бяха глиги на отстрелян през 1985 година глиган.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.