1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев се срещна с представители на най-голямата публична испанска компания - Група ТРАГСА

Изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев се срещна с представители на най-голямата публична испанска компания - Група ТРАГСА

Снимка:

Посещението беше организирано със съдействието на Испанското посолство в Република България и ФИАП

Изпълнителният директор на ИАРА г-н Явор Недев беше домакин на среща с представители на най-голямата публична компания на Испания - Група ТРАГСА.  На срещата присъстваха  г-н Мануел Видал Лопес, директор „Институционални връзки” на ТРАГСА,  г-жа Мамен Аренас, експерт сектор „Рибарство и морски въпроси” към ТРАГСА,  г-жа Имелда Пиниля, експерт сектор „Развитие на селските райони и околна среда” в испанската група, както и  експерти от Дирекция „Европейски фонд за рибарство” на ИАРА.

Целта на посещението на представителите на ТРАГСА бе да представят испанският опит в изграждане на устойчиво рибарство, селско стопанство и развитие на морските райони във връзка с индикативните годишни планове за 2011 г. на оперативните програми.

Представителите на група ТРАГСА направиха презентация на своята дейност и споделиха опита си в изпълнението на международни програми и проекти в областта на рибарството, околната среда и земеделието.

Обсъдени бяха потребностите на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури като администрация, прилагаща Общата политика в областта на рибарството на ЕС в България и едновременно изпълняваща функциите на Управляващ орган в управлението на средствата от Европейския фонд за рибарство на ЕС в България за периода 2007-2013 г.

На срещата представителите на ИАРА и ТРАГСА обсъдиха също така и възможностите за сътрудничество и обмяна на опит.

Посещението на представителите на ТРАГСА беше организирано със съдействието на Испанското посолство в Република България и Международната фондация за Ибероамерика за публична администрация и политика – ФИАП.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.