1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 1 550 метра рибарски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Иззети са 1 550 метра рибарски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Снимка:

Хванати са двама бракониери

Хванати са двама бракониери и са иззети общо 1 550 метра рибарски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по язовири в страната.

По сигнал за бракониерски набези на язовир „Батак“, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик и служители от Полицейско управление – Батак са извършили проверка на водоема. В местността “Скъсания път” са заловени двама бракониери, извършващи стопански риболов с мрежи. На нарушителите са съставени актове за нерегламентиран риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.  От тях са конфискувани 300 метра мрежи.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка на езеро „Дуранкулак“. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 800 метра бракониерски мрежи. Уловът - около 30 кг сребриста каракуда, е върнат във водата. Мрежите са унищожени и e съставен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили дневна и нощна проверка на язовир „Кърджали“. През деня до местността на с. Сухово е намерена и извадена от водата една бракониерска хрилна мрежа с дължина 60 метра. Тя е иззета и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител. Вечерта  по сигнал контролните органи са извършили нова проверка на водоема.  До местността на с. Главатарци са открити и извадени от водата 5 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 250 метра. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

По подаден сигнал, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка на язовир „Тракиец“. Открити и извадени от водата са 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 140 метра. Уловената в тях около 16 кг риба /шаран и каракуда/ е освободена и върната във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.