1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 700 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Габрово и Враца

Иззети са 700 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Габрово и Враца

Съставени са общо 6 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите

Иззети са 700 метра бракониерски мрежи и са съставени 6 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА Габрово и Враца.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили нощна проверка по вода  на язовир „Александър Стамболийски“. В местностите -”Младенски залив”, “Хисаря”, “Сухото дере”, “Дарданелите” и “Крушевски залив” са открити в работно положение близо 700 метра бракониерски хрилни мрежи. Те са извадени и конфискувани. Уловената в тях близо 40 кг риба от различни видове е върната обратно във водата.Съставен е констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца съвместно със служители от РУ „Полиция“ гр. Бяла Слатина са извършили проверки по язовир „Жарковец“ в района на с. Добролево и река Сираково в района на с. Сираково. В резултат са хванати 6 лица, извършващи риболов без да притежават билет за любителски риболов. На нарушителите са съставени 6 акта, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. От тях са иззети 11 бр. риболовни уреди, които са на съхранение в ИАРА Враца. Уловената от нарушителите риба е върната обратно във водоемите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.