1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са близо километър бракониерски мрежи при проверки на язовири

Иззети са близо километър бракониерски мрежи при проверки на язовири

Снимка:

Хванати са четирима нарушители

Хванати са четирима бракониери при проверки на мобилна група на ИАРА и инспектори на ИАРА Хасково през почивните дни. Общо са иззети 980 метра бракониерски мрежи и 10 винтера при проверките на водоеми.

Мобилна група на ИАРА е извършила проверка на язовир “Камчия”. Там са хванати двама бракониери. Лицата са заловени в момента на залагане на мрежите в работно положение във водоема. От тях са иззети 700 метра бракониерски мрежи и две гумени лодки с весла. На нарушителите – единият от Шумен, а другият от община Сунгурларе са съставени два акта за нерегламентиран стопански риболов. Съставени са и 2 акта на лица, за извършване на любителски риболов без билет.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка по суша и вода на язовир “Ивайловград”. Проверени са 53-ма любители риболовци, като на 3-ма са съставени актове за нарушения. Намерена и иззета е бракониерска хрилна мрежа с обща дължина 30 метра, за което е съставен протокол срещу  неизвестен извършител. В събота, инспекторите са извършили проверка по сигнал на язовир “Черната мъка”, с. Гарваново. Хванати са двама бракониери, извършващи стопански риболов с мрежи. От тях са иззети 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 130 метра и една гумена лодка. На нарушителите са съставени два акта за нерегламентиран стопански риболов и риболов с немаркирани уреди. В язовира е открита и друга бракониерска хрилна мрежа с дължина 40 метра, поставена от неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище са извършили проверка на язовир “Съединение”. Открити и  извадени от водоема са 10 бр. винтери и бракониерска мрежа с дължина 80 метра, и размер на око 55 мм. Уловените около 3.6 кг раци и около 5 кг риба – костур, са върнати във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите са съставили и 2 акта на лица, за извършване на любителски риболов без билет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.