1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са над 400 метра мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми

Иззети са над 400 метра мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми

Снимка:

Хванати са петима бракониери

Хванати са петима бракониери и са иззети общо над 400 метра мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили проверка на язовир „Александър Стамболийски“. В района на “Сухото дере”, контролните органи са заловили двама бракониери, извършващи риболов с хрилни мрежи. Нарушителите са хванати в момент на поставяне на мрежите във водата. От тях са иззети 125 метра хрилни мрежи и надуваема лодка с гребла. На лицата са съставени актове, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Дунав в района на гр. Русе. Хванати са три лица, извършващи риболов чрез забранения метод търмъчене (косене). На нарушителите са съставени актове, а уредите са иззети.

Проверка на язовир “Студен кладенец” са извършили инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Кърджали. Открити и  извадени от водата са 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 300 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената риба от вида каракуда, шаран и клен е върната обратно във водата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.