1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са над пет километра бракониерски мрежи при проверки на ИАРА

Иззети са над пет километра бракониерски мрежи при проверки на ИАРА

Заловени са дванайсет нарушители

По подаден сигнал за бракониерски набези на река Тунджа, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка по реката. При проверката са забелязани  две лица от ромски произход, изваждащи заложени хрилни мрежи от реката. Инспекторите са заловили бракониерите и са им съставили актове за извършване на стопански риболов без разрешително и за риболов по време на забраната. От тях са конфискувани и 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 70 метра и 18 кг риба /11 кг черна мряна и 7 кг червеноперка/

Иззетата риба е дарена от инспекторите на ИАРА Сливен на Дома за стари хора в село Баня. Инспекторите на ИАРА са сигнализирали за нарушителите на служители от РУ “Полиция” Твърдица и срещу тях е образувано досъдебно производство.

Инспекторите от ИАРА Сливен са продължили проверката по река Тунджа и са открили и извадили от водата още 2 бракониерски мрежи с обща дължина 40 метра. Уловената в тях около 10 кг риба /черна мряна/ е освободена и върната във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори на ИАРА Кърджали съвместно със служители на “Жандармерията” са извършили проверка на язовир “Студен кладенец”. В местността “Върбалака”, инспекторите са забелязали двама бракониери. Нарушителите са извадили заложената си мрежа от водата и са побягнали, но са заловени. Съставени са им актове за риболов по време на забраната, а бракониерската мрежа с дължина 50 метра е конфискувана.

При проверка на река Дунав, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца също са хванали нарушители. В района на остров “Есперанто” /р.км 669/, инспекторите на ИАРА са забелязали лодка с двама риболовци. При проверката в лодката е открита 100 метра мрежа и уловена платика.  Инспекторите са съставили актове на нарушителите са извършване на риболов по време на забраната. От тях са иззети бракониерската мрежа с дължина 100 метра и размер на окото 60 мм, лодката и мотора.

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.