1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са незаконни риболовни уреди за улов на есетрови риби от река Дунав

Иззети са незаконни риболовни уреди за улов на есетрови риби от река Дунав

Инспектори на ИАРА Монтана и Враца са извършили проверки

Иззети са незаконни риболовни уреди за улов на есетрови риби и 300 метра бракониерски мрежи от река Дунав при проверки на инспектори на ИАРА Монтана и Враца.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили съвместна проверка по река Дунав с представители на 02 ГОДГ при ГПУ Видин. При речен километър 759 и 760 са установени в работно положение във водата 4 бр. лави кърмаци с обща дължина 140 метра и с 300 бр. куки. Забранените стационарни риболовни уреди (кърмаци), за улов на есетрови риби са иззети. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверка по суша и вода на река Дунав от р.км. 702 до р. км 647.  В хода на проверката са открити в работно положение  6 бр. бракониерски риболовни мрежи с обща дължина 300 метра. Уредите са иззети и са на съхранение в склад на ИАРА гр. Враца. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите на ИАРА Враца  са съставили и  акт на любител риболовец за риболов без билет. Уредите на нарушителя са иззети.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.