1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Ловците тази година се увеличават с 3 780

Ловците тази година се увеличават с 3 780

В сравнение с миналата година те са със 70 повече

3 780 нови ловци успешно са издържали изпитите за придобиване право на лов през тази година. В сравнение с миналата година те са със 70 повече.

На изпит след завършен курс на обучение и практическа подготовка се явиха общо 4 163 бяха кандидат-ловци. За 2017 г. общо 135 ловни сдружения имаха право да провеждат подготвителни курсове. Изпитите се проведоха от 5 юни до 20 юли. На една дата имаха право да се явят не повече от 25 души от съответния курс. Теоретичният изпит включва три нива - тест, писмен и устен изпит, като за явяване на всяко следващо ниво трябва да бъде издържано предходното. Тестът съдържа 104 въпроса, съответстващи на темите от програмата за теоретична подготовка на бъдещите ловци, групирани по раздели на модулен принцип. Писменият изпит включва два въпроса от различни раздели на преподавания материал. Кандидатите, допуснати до устен изпит отговарят на уточняващи въпроси на комисията, които са свързани с развитите от тях писмени въпроси. Само издържалите теоретичната част имат право да се явят на практически изпит, който включва стрелба по силует на дивеч (заек) и стрелба по панички.

Ловуването се разрешава на притежаващите членска карта и билет за лов, заверени за съответната календарна година. За всеки конкретен лов се издава и съответно разрешително за лов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.