1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Масирани съвместни акции за незаконна дървесина на територията на РДГ Пловдив

Масирани съвместни акции за незаконна дървесина на територията на РДГ Пловдив

От началото на годината до днес на територията на РДГ Пловдив са извършени повече от 830 проверки

Масирана акция на горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив, горски служители от Държавно горско стопанство - Хисар, служители на РУП Хисар, Зонално жандармерийско управление - Пловдив и Сектор "Специализирани полицейски сили" се проведе днес на територията на с. Ръжево конаре, с. Дълго поле, с. Бегово и с. Долна махала.

Проверени са 44 частни адреса за съхранение на незаконна дървесина. В следствие на мащабната акция са съставени 16 акта за установяване на административно нарушение за съхранение на незаконна дървесина и конфискувани 27 куб.м. дърва за огрев.

През зимните месеци, когато опитите за нерегламентиран дърводобив зачестяват, засилен контрол се извършва на територията на цялата регионална дирекция. Проверките продължават.

От началото на годината до днес на територията на РДГ Пловдив са извършени повече от 830 броя проверки, 147 от тях на превозни средства, 83 обекта за добив на дървесина, 71 обекта за продажба на обла и фасонирана дървесина и НГП, 303 ловци, 92 риболовци и 130 други физически лица и имоти.
За периода са съставени общо 40 акта по Закона за горите.  В прокуратурата са изпратени 15 преписки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.