1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Меморандум за сътрудничество в областта на горите ще подпишат ЛТУ и Орегонския университет

Меморандум за сътрудничество в областта на горите ще подпишат ЛТУ и Орегонския университет

Проектът е на стойност 212 хил. щ. д. и се финансира от Фондация „Америка за България”

Утре, 27 април 2011 г., от 11.00 часа ректорът на Лесотехническия университет проф. дсн Нино Нинов и Джим Джонсън, декан на Колежа по горите в Орегонския университет,  ще подпишат Меморандум за сътрудничество. Проектът е на стойност 212 хил. щ. д. и се финансира от Фондация „Америка за България”.

Той ще има за цел да идентифицира необходимостта от съветническа дейност в България в областта на горите, като за реализирането й ще бъде създадена съветническа служба, която ще предоставя разширени услуги за недържавните собственици на гори у нас. С изпълнението на проекта ще се  подготвят експерти, които ще осъществяват съветническата дейност, както и ще изготвят стратегия за развитието й.

На подписването на Меморандума ще присъстват Н. Пр. Джеймс Уорлик, американски посланик в България, Десислава Танева, председател на Комисията по земеделие и гори към Народното събрание, доц. д-р Георги Костов, зам.-министър на земеделието и храните, г-н Франк Бауер, президент на Фондация „Америка за България”, както и Десислава Тальокова, изп. директор на Фондацията за страната ни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.