1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Министър Найденов ще вземе участие на заседанието на Съвета на министрите в Брюксел

Министър Найденов ще вземе участие на заседанието на Съвета на министрите в Брюксел

Снимка:

Ще се дискутират възможностите за риболов на определени рибни запаси и групи от рибни запаси за 2011 година, приложими в Черно море

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще участва, на 13 и 14 декември 2010 година, на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, в Брюксел.

На заседанието на Съвета министрите ще дискутират възможностите за риболов на определени рибни запаси и групи от рибни запаси за 2011 година, приложими в Черно море.

В рамките на срещата се предвижда да се проведе политически дебат по Съобщението на Комисията относно Общата селскостопанска политика към 2020 г.: Подготовка за бъдещите предизвикателства в областта на хранителното снабдяване, природните ресурси и териториалния баланс.

Очаква се по време на форума Европейската комисия да представи предложения за регламенти във връзка с договорните отношения в сектора на млякото и млечните продукти и политиката за качество на селскостопанските продукти. От страна на Комисията ще бъде направено кратко представяне и на тримесечния доклад за пазара на млечни продукти и на доклада за развитието на пазара и на условията за постепенно премахване на системата от квоти за млякото.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.