1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. МЗХ обеща да помогне на варненските рибари

МЗХ обеща да помогне на варненските рибари

От петък до момента с ръководството на Рибарска кооперация "Чайка 2003" са се свързали над 1500 рибари от страната

Лично заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров прие днес, 13 юни, сутринта представители на Рибарска кооперация "Чайка 2003". Срещата бе договорена в петък, като целта й бе представителите на министерството да научат от извора за проблемите на рибарите от местността "Орехчето", пише varna24.bg.

На срещата със зам.-министър Димитров присъстваха председателят на кооперацията и адвокатът й Константин Парчев. Те разказаха за проблемите, които рибарите имат с община Варна вече повече от половин година. Обясниха, че повечето от рибарските бараки са единствените жилища на въдичарите, както и това, че имат и винаги са имали пълното желание да уредят статута на къщите да бъде узаконен според новото законодателство.

След края на продължилата близо час среща зам.-министър Димитров се разпореди веднага да бъдат изпратени писма до община Варна, с които да се предупреди администрацията да спре всички действия в терена, върху който се намира рибарската кооперация, тъй като той е собственост на Министерството на земеделието и храните. Такива писма ще бъдат изпратени и до Областната администрация. Освен това ще бъде сформирана работна група, която да изработи план за решаването на проблема, разказа адвокат Парчев.

От петък до момента с ръководството на Рибарска кооперация "Чайка 2003" са се свързали над 1500 рибари от страната, които са изказали своята подкрепа и желанието си да присъстват на протеста, насрочен за сряда, ако той не бъде отменен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.