1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 30 обекта за продажба на риба са проверени от инспектори на ИАРА във Враца и Перник

Над 30 обекта за продажба на риба са проверени от инспектори на ИАРА във Враца и Перник

Масираните проверки продължават в цялата страна

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Враца в периода от 22 ноември до 30 ноември са извършили проверки в 28 обекта за продажба на риба в региона. Инспекторите на ИАРА са съставили 1 акт на търговец за извършване на продажба на риба без документи за произход на пазара в Бяла Слатина.

От ИАРА Враца са извършили проверка и по река Ботуня и вътрешни водоеми. Проверени са 32-ма любители риболовци, като само на един е съставен акт за риболов без билет. От вътрешни водоеми в община Враца, инспекторите са конфискували 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 100 метра. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В Перник, инспектори на ИАРА са съставили 3 акта за нерегламентирана продажба на риба в търговски обекти.  Два акта са съставени на новооткрит магазин в кв. Изток в града. В магазина инспектори на ИАРА Перник откриват риба /шаран, толстолоб и бял амур/ без ветеринарни сертификати. Единият акт е съставен за липса на документи за продажба на риба Наложените актове на търговеца на обекта са за осуетяване на проверката и продажба на риба без сертификати. При проверка в магазин в кв. Батановци в Перник също е съставен акт на търговеца за продажба на риба без всякакви документи.  

Масираните проверки на инспектори на ИАРА и представители на ДВСК продължават в цялата страна.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.