1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 500 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир “Пчелина” и река Дунав

Над 500 метра бракониерски мрежи са иззети от язовир “Пчелина” и река Дунав

Съставен е и акт на нарушител при улов на раци на езеро Дурункулак

Над 500 метра бракониерски мрежи са иззели инспектори на ИАРА при проверки на язовир “Пчелина” и река Дунав. Съставен е и акт на нарушител при улов на раци на езеро Дурункулак.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Перник са извършили проверка на язовир “Пчелина”. При обхода на водоема, контролните органи забелязват лица, оставящи чували на брега. Те предприемат наблюдение на водоема, но тъй  като лицата не се появяват повече, инспекторите конфискуват мрежите В чувалите са открити 5 бр. мрежи с око 30 мм; 55 мм и 60 мм и обща дължина 300 метра. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Дунав от Дунав мост (р. км 490) до с. Пиргово (р. км 511). В резултат са открити и извадени от водата 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 65 метра и 11 бр. винтери. Уловената в тях около 5 кг риба е върната във водата. Риболовните уреди са конфискувани и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверка по река Дунав в района на Тутракан. В работно положение във водата е открита бракониерска мрежа от найлон с големина на окото 36 мм и дължина 200 метра. Установеният улов от около 10 кг маломерна риба от вида сом, бяла риба и щука е върнат във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител, а мрежата е извадена от водата и унищожена на място.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка на езеро Дуранкулак. При обхода е съставен акт за нарушение на любител риболовец. Уловеното количество раци – 169 бр., е върнато във водата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.