1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над 900 метра бракониерски мрежи конфискуваха инспектори на ИАРА в страната

Над 900 метра бракониерски мрежи конфискуваха инспектори на ИАРА в страната

Мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител

При съвместна проверка инспектори на ИАРА и служители на Районно управление на МВР- Добрич, в лек автомобил са намерени две мрежи по 100 метра, гумена лодка и 25 кг. сребриста каракуда, уловена в язовир Одринци. Уредите са конфискувани, рибата е предадена в дом за стари хора в Добрич. Нарушителите са задържани в Районно управление Добрич.

При  проверка на инспектори от отдел “Рибарство и контрол-Централен Дунав-Шумен” са иззели осем килограма риба на  язовир Тича. По време на проверката са били открити шест хрилни мрежи  с  обща дължина 400 м., поставени в работно положение от неизвестен нарушител в района “вододайна зона”. Освободената от мрежите  риба-5 кг. каракуда и 3 кг. платика е върната обратно във водата. Мрежите  са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител и са на съхранение в  Шумен.

Двама нарушители са заловени на язовир “Дядо Петрова чешма” в община Нова Загора след  съвместна проверка от служители на ИАРА.  Лицата, са извършвали риболов с мрежи и са заловени в момента на пускането им. На нарушителите са съставени актове. Иззети са риболовни уреди мрежа тип “сетка” с обща дължина 310 метра, метална лодка, две гребла и колесар.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.