1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Над километър бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА

Над километър бракониерски мрежи са иззети от инспектори на ИАРА

Съставени са и 11 акта на любители риболовци

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка по суша и вода на язовир “Жребчево”. При проверката инспекторите са открили и извадили 6 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 480 метра. Уловената в тях около 30 кг риба /каракуда, костур и морунаж/ е освободена и върната във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Мрежите са конфискувани и ще бъдат унищожени.

Проверка на язовир “Александър Стамболийски” са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово. Проверката е обхванала местностите "Пилчарника", "Мъгъра", "Крушевски залив" и с. Младен. Инспекторите са открили и извадили от язовира 400 метра бракониерски хрилни мрежи и 100 метра герими. Уловената близо 10 кг риба /шаран, костур и каракуда/  е върната обратно във водата. Мрежите и риболовните уреди са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори на ИАРА Враца са извършили проверка на язовир „Върбешница” по подаден сигнал за бракониерски набези. При проверката инспекторите са открили и извадили 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 230 метра. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от ИАРА Хасково са извършили проверки по река Марица и язовир “Тракиец”. Инспекторите са съставили 8 акта на любители риболовци. Шест от актовете са за улов на маломерна риба, а два акта са за извършване на риболов без билет.

Проверка на вътрешни водоеми в региона на Добрич са извършили инспектори от ИАРА Добрич. При проверките са съставени 3 акта на любители риболовци за извършване на риболов без билет.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.