1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Незаконно носене на оръжие са установили горски служители от Кюстендил

Незаконно носене на оръжие са установили горски служители от Кюстендил

Проверени са пет ловни дружинки

Незаконно носене на оръжие и лов с чужда пушка са установили служители на Регионална дирекция по горите (РДГ) в Кюстендил по време на съвместна проверка с представители на Областна дирекция на МВР-Кюстендил. Това съобщи директорът на структурата Петър Савев, предаде Агенция "Фокус".

Проверката е извършена на територията на Районно управление „Полиция”-Дупница, като са проверени пет ловни дружинки. В село Скрино е констатирано, че мъж от Бобов дол носил незаконно оръжие и е извършвал лов с чужда пушка без да притежава разрешително за нея. Пушката е иззета. При извършена проверка по сигнал на територията на Държавно ловно стопанство „Осогово”, на разклона за село Слокощица служителите на подвижната горска стража са задържали автомобил, превозващ с 1.6 куб. м дърва за огрев, за които водачът на автомобила не е представил документ, доказващ законен произход. На нарушителя е съставен акт по Закона за горите, а автомобилът е предаден за съхранение в Държавно ловно стопанство „Осогово”.

Проведена е и съвместна специализирана акция по спазване изискванията на Закона за рибарството и аквакултурите на територията на Държавно горско стопанство - Радомир, блатото „Байкал”. Обект на проверка са били шест лица, живущи в град Перник, които в този момент са извършвали незаконен риболов в езерото. На нарушителите са съставени актове за установяване на административно нарушение, като са задържани четири гумени надувни лодки и 16 въдици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.