1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Нов, по - драстичен режим на водата, въвеждат от севлиевското водно дружество "Бяла"

Нов, по - драстичен режим на водата, въвеждат от севлиевското водно дружество "Бяла"

Това се налага поради малкото количество валежи

Нов, по - драстичен режим на водата, въвеждат от севлиевското водно дружество "Бяла" за общината и за някои населени места извън нея. Eдин път на три дни - вечер и нощем ще имат вода в десет габровски и две дряновски села, които пият вода от планинските водоизточници в Севлиевския Балкан. Това са селата Гъбене, Камещица, Музга, Смиловци, Борското, Драгановци, Драгиевци, долната част на Враниловци, Новаковци, Яворец, Янтра и Буря. Зя тях водата ще се пуска през 2 дни от 17,00 до 8,00 часа, съобщава Дарик радио.

Днес и утре (21 и 22.08.2012 г.) вода няма да има. Вода ще има на 23.08.2012 г. и т.н, уточниха от габровското ВиК.

От днес нови 4 габровски села са на воден режим, съобщавато от ВиК Габрово.Селата Костенковци и Карали ще имат вода от 20,30 ч. до 7,00 ч. Селата Лесичарка и Драгомани - от 7,00 до 20,30 ч.

„ВиК" - Габрово помоли своите абонати да ограничат ползването на питейна вода за други нужди / поливане, миене и т.н./, като си запази правото да променя и отменя режима на водоподаване, съобразно промяната в климатичните условия.

От 16 юли на 24-часов режим са в горната зона на село Кози рог. Водата там спира в 10 ч. и се пуска отново на следващия ден в 10 ч. По-рано, в края на юли бе въведен режим и в селата Здравковец и Влайчевци. Там водата се пуска в четири дни от седмицата по половин ден - в неделя следобед от 12,00 до 18,00 ч. и във вторник, четвъртък и събота от 6,00 до 12,00 ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.