1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Новият шеф на ИАРА е Явор Недев

Новият шеф на ИАРА е Явор Недев

Рибни ресурси” ЕООД е с нов директор - Борислав Стоянов

Явор Недев е новият изпълнителен изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов при представянето му пред екипа на ИАРА. „Промяната в ръководството на агенцията се налага не заради несправяне от страна на досегашния изпълнителен директор проф. Йордан Стайков, а поради това, че приоритет на държавата е усвояването на европейските фондове”, каза министър Найденов. Според него по отношение на Оперативна програма „Рибарство” има определено забавяне още от предишното правителство и е решено, че е нужна промяна в профила на ръководството. „Имаме амбиция  средствата по програмата да бъдат максимално усвоени, затова на Агенцията е необходим мениджър, какъвто е  г-н Недев, допълни още министърът.

Проф. Йордан Стайков ще заеме поста съветник на министъра в политическия кабинет, в областта на рибарството и аквакултурите като един от най-добрите експерти в своята област.

Досега Явор Недев беше директор на държавното дружество „Рибни ресурси” ЕООД. Новият директор на държавното дружество ще бъде Борислав Стоянов, бивш кмет на община „Красно село”.

Явор Недев е роден през 1966 година в София, магистър по "Политически науки" от Софийски университет "Свети Климент Охридски", специализирал в Лондон, Женева и Копенхаген, преподава "Обучение на предизборни щабове" и "Техники на предизборната кампания”, вицепрезидент на Швейцарската търговска камара в България". Работил е за кандидат-кметската кампания на ген. Бойко Борисов през 2005 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.