1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Общо 330 метра бракониерски мрежи са иззети от река Дунав и язовирите “Жребчево” и “Лобош"

Общо 330 метра бракониерски мрежи са иззети от река Дунав и язовирите “Жребчево” и “Лобош"

Проверени са и 117 любители риболовци

Проверка по реките Дунав, Вит и Искър са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен.  Проверката по река Дунав е обхванала района от Никопол до Белене.  От водите на Дунав са извадени 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 90 метра. Мрежите са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестен извършител.

Инспекторите на ИАРА Плевен са извършили проверки и на риболовни кораби в Никопол и Белене. Общо проверени са 5 плавателни съда. Инспекторите са установили, че един кораб в Никопол извършва риболов без удостоверение за усвояване на ресурс и на собственика е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително.

По реките Дунав, Вит, Искър и язовир “Горни Дъбник“ са проверени общо 79 любители риболовци. 39 риболовци са проверени по река Дунав, по 15 риболовци са проверени на реките Вит и Искър и 10 риболовци са проверени на яз. “Горни Дъбник“. Инспекторите на ИАРА Плевен са съставили 4 акта на нарушители за риболов без билети. Два от актовете са съставени на река Вит, а другите два на река Искър.

По сигнал от любител риболовец, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Сливен са извършили проверка по вода на язовир “Жребчево”. Инспекторите са открили и извадили от язовира 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 180 метра. Уловената в мрежите 19 кг риба /каракуда и платика/ е освободена и върната в язовира. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Перник са извършили проверка на язовир “Лобош”. Инспекторите са открили и извадили от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 60 метра. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите на ИАРА са успели да върнат във водите на язовира уловената в мрежите около 10 кг риба /каракуда/.  При обхода на язовира са проверени близо 38 любители риболовци, но при тях не са констатирани нарушения.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.