1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Oбщо 600 метра незаконни рибарски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА

Oбщо 600 метра незаконни рибарски мрежи са иззети при проверки на инспектори на ИАРА

Уловената риба е освободена и върната във водоема

Един бракониер е заловен и са иззети общо 600 метра незаконни рибарски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора съвместно със служители на Регионална Дирекция по горите гр. Стара Загора са извършили проверки на баластриери при селата Тулово, Шаново, Зимница и Ягода, както и баластриери при язовир „Копринка“.  В землището на с.Зимница, община Мъглиж е заловено лице, извършващо нерегламентиран стопански риболов, посредством хрилна мрежа. На нарушителя е съставен акт. От него са конфискувани една мрежа с дължина 100 метра и големина на окото 80 мм, гумена лодка и 2 бр. самоделно направени дървени гребла. Уловена риба не е имало.

По сигнал от любители риболовци за бракониерски набези на язовир „Сопот“, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Ловеч са извършили нощна проверка на водоема. На посоченото място от риболовците са открити и извадени от водата 3 бр. бракониерски хрилни мрежи  с обща дължина от 250 метра.  Мрежите са иззети, а уловената в тях 33 кг. риба / уклей 5кг; шаран 3 кг.; бяла риба 10 кг. и каракуда около 15 кг./ е  освободена и върната в язовира

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили проверка на язовир „Огоста“. Открити и извадени от водата са 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 250 метра. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите са съставили и 3 акта на лица за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.