1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Общо 720 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки от инспектори на ИАРА

Общо 720 метра бракониерски мрежи са иззети при проверки от инспектори на ИАРА

Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители

Двудневна операция по река Дунав и река Янтра са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе. Проверката е обхванала участъка на река Дунав от Русе до устието на река Янтра. Общо конфискуваните мрежи са 11 бр. с дължина 380 метра. Всички мрежи са били поставени в работно положение. Инспекторите са открили и извадили от река Дунав, в районите около остров “Люляк”, остров “Батин” и към Свищов 9 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 280 метра.  От река Янтра са иззети 2 бр. немаркирани мрежи с обща дължина 100 метра. Съставени са констативни протоколи срещу неизвестни извършители.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка на язовир “Гарваново” по сигнал на арендатора на язовира за бракониерски набези. При проверката, инспекторите са  заловили бракониер в момент на улов.  От него са конфискувани 7 бр. мрежи с обща дължина 140 метра и една гумена лодка. Инспекторите са съставили акт на нарушителя за извършване на стопански риболов без разрешително.

Проверка по сигнал на любители риболовци от Асеновград са извършили и инспектори на ИАРА Кърджали на язовир “Кърджали”. Акцията е осъществена съвместно със служители на “Жандармерия” – Кърджали. В язовира са открити и извадени 3 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 200 метра. Инспекторите на ИАРА Кърджали са успели да освободят и върнат във водата, уловената около 7 кг риба. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.