1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. От РДГ Смолян заловиха нарушител с убит дивеч

От РДГ Смолян заловиха нарушител с убит дивеч

Oбразувано е досъдебно производство по случая

Служители на Регионална дирекция по горите – Смолян заловиха нарушител на закона за лова и опазване на дивеча. Бракониерската проява е констатирана по време на проверка по сигнал, на територията на Държавно горско стопанство Златоград в Ловна дружина „Златоград” към Ловно-рибарско сдружение „Мадан” – гр. Мадан. Намерени са убити три диви свине.

На място е заловен ловец от съседната Ловна дружина „Фабрика” да пренася едното от убитите животни. Ловецът е бил с извадено от калъф, сглобено и заредено ловно оръжие и талон за групов лов по разрешително за лов в Ловностопански район „Фабрика“, което е различно от мястото на нарушението.

За бракониерската проява служителите на РДГ Смолян са съставили акт за установено нарушение на Закона за лова и опазване на дивеча.

На мястото на нарушението присъствали и други ловци от ЛРД „Фабрика“, които били с ловни дрехи и боеприпаси, без оръжия.

На място е пристигнала дежурна оперативна група и е образувано досъдебно производство по случая.

Това не е първата проява от страна на ЛРД „Фабрика“ за нарушения по ЗЛОД.         

Припомняме, че срещу същата дружина на 20.10.2016 година бе подаден сигнал от ЛС „Мадан“ (в което тя членуваше до този момент) за убити 2 броя диви свине, с разрешително за групов лов на хищници, като случая бе приключен с неизвестен извършител.

На място е пристигнала дежурна оперативна група и е образувано е досъдебно производство по случая.

 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.