1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Откриха изложенията „Природа, Лов, Риболов“ и „Цветна пролет“

Откриха изложенията „Природа, Лов, Риболов“ и „Цветна пролет“

Фирмите са с 54% повече от миналата година, а ангажираните изложбени площи – с 33%

Сафари в Намибия изкуши зам.-министъра на земеделието и храните доц. Георги Костов на изложбата „Природа, Лов, Риболов“ в Международен панаир Пловдив, съобщиха от панаира. Той разпита представителя на фирма от далечната африканска държава какви животни може да се ловуват там и разгледа експозицията от препарирани трофеи.

„За първи път на „Природа, Лов, Риболов“ фирми показват залесителна и дърводобивна техника, но имат намерение да разширяват своето присъствие именно заради тези промени, които отварят път на публично-частното партньорство в горското стопанство и ловния туризъм“, каза на пресконференцията Богомил Бонев, изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив, който е организатор на изложението заедно с Изпълнителната агенция по горите. „То показва комплексно и удоволствието от природата, и нейното използване по най-добрия начин, затова участниците презентират техника, иновации, оборудване за къмпинг и спорт.

По същото време в панаира се провежда и специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна пролет“. Фирмите са с 54% повече от миналата година, а ангажираните изложбени площи – с 33%. Пожелавам на участниците цветни дни през цялата година, каза зам.-министърът на земеделието Георги Костов при откриването на изложбата.

За първи път се предлага техника за разсадници, градински центрове и оранжерии, тъй като расте интересът към бизнеса в областта на озеленяването и оранжерийното производство. Посетителите специалисти и любителите градинари могат да видят традиционни и екзотични цветя и дървесни видове, керамични и стъклени съдове за тях, ръчно изработени саксии, мини градини и аранжировки, подходящи за дома или офиса, сувенири и биопродукти, градински инструменти. На щандовете на изложителите всеки може да получи безплатни съвети, да намери идеи за ландшафтния дизайн и интериора.

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.