1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Отворена е мярката по оперативната програма за обновяването на рибарските пристанища

Отворена е мярката по оперативната програма за обновяването на рибарските пристанища

ИАРА е извършила близо 30 хиляди проверки в страната, като е конфискувала общо над 160 километра бракониерски мрежи

Днес, 6 декември, със заповед на Явор Недев стартира приема на заявления по мярка 3.3 „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, места за разтоварване и покрити лодкостоянки” по Програмата. По нея ще бъдат изградени от 6 до 8 рибарски пристанища в рамките на година и половина, обеща Недев.

Изпълнителният директор на ИАРА припомни, че е поел поста с обещание за затягане на контрола върху бракониерите, висока и ефективна усвояемост на средствата и реновиране на рибарските пристанища в страната. Явор Недев посочи още, че ще се иска инкриминирането на бракониерството. По данни на Информационната статистическа система на ИАРА за периода от началото на годината до 2 декември 2010 г., Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури е извършила близо  30 хиляди проверки в страната, като е конфискувала общо над 160 километра бракониерски мрежи /161 885 метра/. За периода конфискуваната риба от Териториалните сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА възлиза над 13 тона /в т.ч. калкан, червеноперки,  шаран, толстолоб, сребриста каракуда, платика и др./.

Повече информация за напредъка по Оперативна програмата за развитие на сектор рибарство 2007-2013 г. и данни за борбата срещу бракониерството може да намерите ТУК!

Виж видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.