1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Платформа за ограничаване на незаконната сеч заработи към Агенцията по горите

Платформа за ограничаване на незаконната сеч заработи към Агенцията по горите

Тя дава възможност на браншовите организации да подават онлайн сигнали за нередности в горските масиви у нас

Платформа за ограничаване на незаконната сеч заработи към Агенцията по горите. С нея звеното цели да задълбочи сътрудничеството си с неправителствения сектор. Платформата дава възможност на браншовите организации да подават онлайн сигнали за нередности в горските масиви у нас.

Условие е неправителствените организации да попълнят заявление за регистрация, след което им се дава потребителско име и парола за достъп.

Засега гражданите няма да имат възможност за изпращане на сигнали за нередности. Те обаче могат да посещават сайта и да видят какви сигнали са регистрирани и как Агенцията е реагирала.
В системата вече се регистрира Асоциация общински гори и Българска фондация „Биоразнообразие“. Браншовиците приветстват това начинание.

Стана ясно, че са съставени 10 хиляди акта от началото на тази година, като събираемостта им е едва 14%. Работи се за законодателни промени в тази насока.
Предвижда се тези лица да полагат обществено полезен труд. От Агенцията по горите допълниха, че с въвеждането на електронния билет и видеонаблюдението на обектите за търговия на дървесина, нарушенията в горите драстично са намалели.

Автор: Данаил Андреев
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.