1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Повече от 2 км бракониерски мрежи иззети от инспектори на ИАРА Варна

Повече от 2 км бракониерски мрежи иззети от инспектори на ИАРА Варна

Инспекторите от Териториалното звено на ИАРА Варна са осъществили и проверки на търговската мрежа за наличие на документи доказващи регламентирания произход на рибата

От влизане в сила на забраната за риболов през размножителния период /15 април 2010 г./  досега,  инспектори на Териториалното звено на ИАРА Варна са иззели над 2 км бракониерски мрежи при проверки на вътрешни водоеми и Черно море.  Инспекторите от ТЗ на ИАРА Варна са констатирали риболов по язовири и река Камчия в нарушение на забраната, риболов без билети, както и риболов със забранени риболовни уреди.  При проверки на река Камчия са иззети 7 бр. самоделни капанни уреда тип „кеп” и са съставени 5 констативни протокола на неизвестни нарушители. През периода на забраната и при проверки на яз. „Цонево” са съставени 3 акта на бракониери за установени административни нарушения, иззети са около 500 метра бракониерски мрежи, 9 бр. самоделни въдици и няколко риболовни уреда тип „герим”.

По време на проверки  във водите на Черно море, установените нарушения са риболов с мрежени уреди за калкан и попчета, както и риболов със забранени риболовни уреди /дънни тралиращи средства/.  Служителите на ИАРА Варна са извадили от Черно море калкански мрежи с обща дължина около 1600 метра и 100 метра мрежи за попчета. Съставени са два административно наказателни акта на лица, осъществяващи рапаноулов с дънни тралове.  Част от акциите са извършени със съдействието на Гранична полиция Варна и служители на РДВР Варна.  Инспекторите от Териториалното звено на ИАРА Варна са осъществили и проверки на търговската мрежа за наличие на документи доказващи регламентирания произход на рибата. Проверявани са и минималните размери на предлаганите за продажба риба и други водни организми. Ежедневно се извършват проверки по лодкостоянки и места за разтоварване на уловите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.